Internaatsleerlingen Klein Seminarie krijgen initiatie veldrijden

Foto: klein seminarie

Hoogstraten - Veldrijden wordt steeds populairder. Tien dagen voor de Superprestige-cross in Hoogstraten waagden de leerlingen van het internaat van Klein Seminarie zich op het parcours aan Desta in Minderhout.

Dankzij de medewerking van de organisatie, die 15 extra mountainbikes ter beschikking stelde, konden de internen van de lagere school en het eerste en tweede middelbaar eens ervaren hoe zwaar een echte veldrit wel is. De 40 jongens kregen een spectaculair en vooral modderig parcours voorgeschoteld. Voor de meesten was dit hun eerste ervaring met veldrijden.

De meerderheid van de leerlingen was zeer enthousiast. Sommigen reden zelfs een of meer extra rondjes en een namiddagje in de frisse buitenlucht zorgde voor de nodige ambiance.

Twee wedstrijdjes werden onderling betwist. Jason Werkbrouck won de eerste race voor Maxim Deroo en Olivier Janssens. De tweede race werd overtuigend gewonnen door Stefan Kolen voor Ayrton Slegers en Vincent Van Endert. Al moeten we hier wel eerlijkheidshalve bij vermelden dat Stefan een actief veldrijder is waardoor hij wel met een zeker voordeel van start kon gaan. Het podium van elke wedstrijd en een actieveling door het lot uitgeloot kon bovendien rekenen op een zeer knap cadeau: een koershelm van Lazer.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio