Leerlingen Giblo maken weetjesboek

De leerlingen en leerkrachten verzamelden op de speelplaats Foto: ram

Beerse - In de school voor buitengewoon onderwijs Giblo hebben de leerlingen dit schooljaar een boek gemaakt en dat werd vrijdag feestelijk gevierd met een boekenborrel.

Door omstandigheden is het weetjesboek nog niet gebonden en kon het niet getoond worden tijdens de boekenborrel, maar tegen het schoolfeest op 9 juni zou dat in orde moeten zijn. 'Een schooljaar lang hebben we gewerkt rond het maken van een boek', zegt juf en logopediste An Slegers. Zij werd in 2008 nog uitgeroepen tot beste boekenjuf door de Vlaamse uitgevers.

'Elke klas kreeg een auteur op bezoek, de leerlingen bezochten een drukkerij en gingen zelf aan de slag in het Plantin en Moretusmuseum. In totaal bestaat onze school uit dertig klassen en die hebben allemaal een aantal weetjes verzameld voor het boek. Iedere klas heeft een thema gekozen en alle leerlingen werden auteur en illustrator. Zo maakten ze een grote, houten kijkdoos die werd gefotografeerd voor in het boek.'

Het idee voor Het grote Tirelire-boek, een weetjeboek van Giblo Beerse kwam van een leerkracht die haar eindwerk had gemaakt over hoe een boek tot stand komt. De werkgroep leesbevordering van de school was er direct voor te vinden. Met hulp van vormgever Paul Lettany van de Sint Lucas Hogeschool in Antwerpen werd het boek gerealiseerd.

Tijdens de boekenborrel vrijdag konden de leerlingen de drukproeven bekijken. 'We hebben 400 exemplaren van het weetjesboek laten drukken', zegt An Slegers. 'Dankzij de ouderraad krijgen onze 270 leerlingen allemaal een gratis exemplaar.' Tijdens het schoolfeest zal een exemplaar van het boek overhandigd worden aan Tirelire, de nar die heeft meegewerkt en naar wie het boek vernoemd is.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio