Tien gratis vaten bij verbetering wereldrecord Marie Louisen

Bart Kaëll daagt Worstenfeesten uit

Bart Kaëll daagt Worstenfeesten uit

Twee jaar geleden daagden 1.375 roeiers op Foto: ram

Beerse - Vrijdag 17 augustus wordt een belangrijke dag voor de Worstenfeesten in Vlimmeren. Bart Kaëll staat dan op het podium en wil het wereldrecord Marie Louisen, dat tijdens zijn optreden twee jaar geleden werd gevestigd, verbeteren.

Twee jaar geleden kwamen de organisatoren van de Worstenfeesten op het idee om tijdens het optreden van Bart Kaëll zoveel mogelijk mensen te laten roeien op zijn hit De Marie Louise. Vooraf werd gehoopt op 500 deelnemers, maar met 1.375 personen werden de stoutste verwachtingen overtroffen.

'Bart Kaëll is altijd lovend over zijn optredens op de Worstenfeesten en probeert op andere plaatsen de sfeer van Vlimmeren te evenaren', zegt mede-organisator Luc Dockx. 'Dit jaar kwam hij zelf met het voorstel om het record van twee jaar geleden met tien procent te verbeteren. Dat zou betekenen dat we 1.500 bezoekers moeten laten roeien op De Marie Louise. Als dat lukt, dan trakteert Bart op tien vaten bier. We gaan de uitdaging aan, maar beseffen dat het niet gemakkelijk zal worden.'

'Ik denk niet dat 1.375 roeiers ergens in Vlaanderen nog kan. Volgens mij was dat iets eenmalig', zegt Bart Kaëll in een filmpje waarin hij oproept om het record te verbeteren. De organisatoren van de Worstenfeesten willen de kans om tien gratis vaten te verdienen niet laten voorbij gaan. 'De vorige keer was het volledig nieuw en waren de mensen enthousiast om mee te doen', zegt Luc Dockx.

'Het is afwachten of dat dit jaar zal lukken, want het record van vorig jaar was volgens ons echt wel het maximum. Via onze Facebookpagina kunnen kandidaten zich aanmelden om mee te doen. Momenteel hebben we al 180 deelnemers. De avond van het optreden van Bart Kaëll krijgt iedereen die zich ingeschreven heeft een bandje, zodat we het aantal roeiers kunnen tellen.'

Het record van twee jaar geleden staat niet in het Guinness Recordboek, maar wie weet krijgt Vlimmeren binnenkort toch een vermelding in het boek. 'We zijn aan het bekijken of we de recordpoging dit jaar officieel kunnen registreren. Als het ons lukt om een nieuw wereldrecord te vestigen, dan moet het wat ons betreft niet verbeterd worden', zegt Luc Dockx.

Het volledige programma staat op de website van de Worstenfeesten.

Hieronder kan je het filmpje bekijken dat Bart Kaëll opnam.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio