Open VLD wil schepenmandaat afschaffen

Open VLD wil schepenmandaat afschaffen

Foto: Perslimburg.be, dcs

Kortessem - Open VLD Kortessem wil een schepenmandaat schrappen in de gemeente. 'Er zijn er al een aantal Vlaamse gemeenten die de voorbije legislatuur al met een schepen minder hebben gewerkt en de resultaten en reacties zijn zeer positief', klinkt het

'Binnen enkele weken ontvangt u van diverse partijen hun verkiezingsprogramma voor de komende zes jaar. Losstaand van deze programma's en ongeacht de uitslag van de komende gemeenteraadsverkiezingen gaat open VLD Kortessem resoluut voor de afschaffing van een schepenmandaat in haar gemeente', zegt Open VLD voorzitter Ronny Thevis.

'Ook in onze gemeente Kortessem werken wij noodgedwongen, sinds het motorongeval van schepen Greg Claes, sinds september 2010 met een schepen minder. Wij stellen dat het, mits wat interne verschuivingen binnen het schepencollege, en door het feit dat zowel de burgemeester als ikzelf ons ambt fulltime waarnemen het werkt met een schepen minder.'

'Daarom dat ik vandaag al het engagement aanga dat ik mij kandidaat stel als fulltime burgemeester', stelt open VLD lijsttrekker Marie-Paule Vandormael.

'Tenslotte, in deze economisch onzekere tijden, is het ook een besparing van ongeveer 225.000 euro over een periode van zes jaar. Wij willen deze besparing rechtstreeks vertalen naar minder lasten voor onze inwoners door het verlagen van de opcentiemen met 35 basispunten oftewel een gemiddelde besparing van 10 euro per jaar voor elk gezin. Dit bovenop de 100 euro besparing per jaar voor elk gezin die wij deze legislatuur al hebben gerealiseerd', besluit open VLD woordvoerder Greg Claes.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio