Open VLD stelt lijst voor

Alken - De Alkense Open Vld trekt in oktober naar de gemeenteraadsverkiezingen met als slogan “Een GOED plan voor Alken”.

Reeds eerder maakte de Open Vld bekend dat haar lijst wordt getrokken door huidig
provincieraadlid en schepen Igor Philtjens. Uittredend schepen Anita Vanhove-Reekmans steunt enthousiast en gedreven de lijst van op de lijstduwerplaats en vormt samen met Igor een tandem.

Opvallend is het groot aantal nieuwkomers (14 op 21) op de lijst. Hannah Billen, één van die nieuwkomers en dochter van uittredend OCMW raadslid Johan Billen, krijgt de prominente 2de plaats aangeboden. Op drie staat Piet Wijgaerts, zoon van René Wijgaerts die al jaren zijn verdienste heeft in het liberaal landschap van Alken. De Alkense Open Vld wil hiermee duidelijk maken dat het haar menens is met de verjonging en de vernieuwing van de partij.

Raadsleden Filip Vanvinckenroye (5) en Hans Loix (19) doen een gooi naar een nieuw mandaat. Eveline Schoofs (13), Renilde Punie (17) en Josée Wulfranck-Vanspauwen (18) hebben al aan een eerdere campagne meegewerkt en zijn opnieuw van de partij.

Nieuwkomer en toch weer niet is André Vanhex (20), voorzitter van de liberale mutualiteit. De ere-schepen is enkele jaren niet actief geweest maar neemt nu de handschoen terug op.

De jongste kandidaat op de lijst is Bjorn Stas (12) op de hielen gevolgd door Hanne Vautmans (10) . Deze jonge twintigers bundelen hun krachten samen met hun leeftijdsgenoten Julie Vanstraelen (11) en Kristof Delwiche (8), zoon van voormalig schepen Danny Delwiche.

De overige nieuwkomers, actief in de bedrijfswereld en het verenigingsleven, bekleden respectievelijk volgende plaatsen: Sylvia Jeurissen-Vanheusden (4), Bart Jeuris (6), Marnik Manshoven (7), Sandra Van den Eeckhout-Segers (9), Erik Vesters (14), Dirk Luyck (15), Arlette Gerard (16).

Lijsttrekker Igor Philtjens is bijzonder enthousiast over zijn verjongde en vernieuwde team:
“met dit enthousiast team gaan we op 14 oktober ongetwijfeld een uitstekend resultaat neerzetten. We gaan voor een origineel, doeltreffend en haalbaar project dat op een creatieve manier op zoek gaat naar concrete oplossingen. Ons plan houdt rekening met verschillende invalshoeken: ideeën van jong en oud, de verenigingen, de ondernemer en de bezorgdheid van iedere Alkenaar. Hierbij denken we aan thema’s die iedereen bezig houdt zoals veiligheid, wonen , werken, ouderenzorg,… maar in tijden van crisis weten we ook dat we efficiënt moeten omspringen met jullie euro’s.

Ondanks de grote ‘diversiteit’ onder de kandidaten is er één belangrijk gemeenschappelijk bindmiddel: de gedrevenheid om samen van Alken een ‘warme’ gemeente te maken waar het aangenaam is om te wonen, te werken en zich te ontspannen. Eén team, één plan... samen met jullie als 22ste man.”, zo besluit een trotse lijsttrekker Igor Philtjens.
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio