Mobiliteit, wonen en cultuur op verkiezingsdebat

Veel belangstelling Foto: ram

Hoogstraten - In zaal Pax vond woensdag een verkiezingsdebat plaats met vier van de vijf lijsttrekkers. Ze mochten elk hun standpunt geven over verschillende thema's.

 Jan Huijbrechts van Vlaams Belang was niet uitgenodigd. De zaal was goed gevuld, weliswaar met voornamelijk aanhangers van de politieke partijen. Guy Tegenbos, journalist bij De Standaard, was de moderator.

Eerst mochten de vier lijsttrekkers hun partij voorstellen en enkele thema's uit hun programma toelichten. Zo wil Anders meer openheid en communicatie, CD&V betaalbaar wonen, Hoogstraten Leeft een financieel gezonde gemeente en N-VA vindt veiligheid belangrijk. Geen enkele partij is voorstander van een belastingverhoging, zolang dat niet noodzakelijk is. Daarnaast is elke partij het eens dat er iets moet gedaan worden aan de hoge prijzen van woningen en bouwgronden.

Tijdens de pauze mocht het publiek vragen noteren die aan de vier lijsttrekkers werden voorgelegd. Een daarvan ging over het ontbreken van een cultuurcentrum. Tinne Rombouts haalde aan dat dat bij CD&V op het programma staat, terwijl Michel Jansen van N-VA voorstelde om samen te werken met de scholen zodat de gebouwen beter benut zouden worden.

Ook het drukke verkeer op de Vrijheid stond op de vragenbladen. Marc Van Aperen (Hoogstraten Leeft) wil maatregelen om het vrachtverkeer te ontmoedigen. Fons Jacobs (Anders) vindt een mentaliteitswijziging nodig, zodat de fiets meer gebruikt wordt voor korte verplaatsingen.

Tot slot mocht elke lijsttrekker drie punten opnoemen die zijn of haar partij zou overnemen van de drie collega's. Mobiliteit werd door alle vier genoemd.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio