Fotoreeks : Eerste steen voor nieuw lokaal chiro Meer

De fanfare begeleidt de optocht Foto: ram

Hoogstraten - Hoewel de bouwwerken in april al begonnen zijn, is zondag de eerste steen gelegd van de nieuwe chirolokalen aan de Meerseweg in Meer.

De chiro heeft jarenlang een onderkomen gehad in het oude klooster aan de Donckstraat. Omdat de kloostersite verkocht wordt, moest de chiro op zoek naar een nieuwe locatie. Na lang zoeken en onderhandelen werd een bouwgrond gevonden naast de oude voetbalpleinen aan de Meerseweg.

Vzw De Mortel is een vereniging die in het leven is geroepen nadat bekend werd dat chiro Meer op zoek moest naar nieuwe lokalen. De vzw bestaat uit een aantal oud-leiding, ouders van leden en geëngageerde volwassenen die nog steeds begaan zijn met de toekomst van de chiro en van de jeugd in Meer.

In april begonnen leerlingen van Vito Hoogstraten aan de ruwbouw en hebben daarmee dus een mooi leerproject. In de loop van het voorjaar werd de fundering in orde gebracht. Tijdens de zomermaanden juli en augustus is niet gewerkt aan het bouwproject. Nu in september is men opnieuw beginnen werken en zijn de eerste muren boven de grond reeds zichtbaar.

De eerstesteenlegging begon met een optocht, onder begeleiding van de fanfare, van het klooster naar de Meerseweg. Daar aangekomen gingen de jongens en meisjes in formatie staan. Na het officiële gedeelte waren er massaspelen voor de kinderen en kreeg iedereen een drankje.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio