Veilig Verkeer schenkt scholen oversteekmannetjes

© ram

© ram

© ram

© ram

© veilig verkeer hoogstraten

1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Dankzij de werkgroep Veilig Verkeer Hoogstraten kunnen alle basisscholen in de fusiegemeente voortaan oversteekmannetjes aan de schoolpoort plaatsen.

Ronny van den Ackerveken

Veilig Verkeer Hoogstraten heeft het voorbije jaar al veel gerealiseerd om de zichtbaarheid van de kinderen in het verkeer te verbeteren. Het dragen van fluo hesjes wordt aangemoedigd en enkele maanden geleden werden aan de schoolpoorten fluo sleutelhangers uitgedeeld om aan de boekentassen te hangen.

De dertig 'Victor-Veilig-oversteekmannetjes' zijn aangekocht met de hulp van sponsors en de verkoop van fluo sleutelhangers. 'Victor Veilig komt overgewaaid van de VS naar Nederland en maakt nu een opmars in België. Deze figuurtjes worden gebruikt bij verenigingen, scholen maar ook in speelstraten. Door de gele kleur heeft Victor Veilig een hoog attentiegehalte voor automobilisten en andere weggebruikers en maakt deze alert op de aanwezigheid van kinderen in het verkeer. Met deze actie willen wij het belang van veilige oversteekplaatsen voor onze kinderen benadrukken en weggebruikers aanmanen te vertragen in de buurt van oversteekplaatsen', zegt Veerle van Veilig Verkeer Hoogstraten.

De oversteekmannetjes, die vrijdagochtend voor de eerste keer aan de schoolpoorten geplaatst waren, zijn een cadeau voor de eerste verjaardag van mascotte Fluo Floren van Veilig Verkeer Hoogstraten. Er wordt ook een wedstrijd georganiseerd waarbij elke klas iets creatief mag doen rond het verkeerslied en de oversteekmannetjes. Uit iedere school worden twee winnende klassen gekozen, een uit de lagere school en een uit de kleuterschool.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus