Céline Van Severen en Jeroen Tanghe gevierd als sportvrouw en sportman van het jaar 2011

Sportman Jeroen Tanghe, sportfiguren Robert Van Hecke en Albert Vergote, sportvrouw Céline Van Severen en trainer Eddy Maes van sportclub Rap en Knap Foto: Rik Vergote

Meulebeke - Vrijdagavond werden Céline Van Severen en Jeroen Tanghe door het gemeentebestuur en de sportraad van Meulebeke gevierd als sportvrouw en sportman van het jaar 2011. Deze eer hebben beide sporters zeker en vast verdiend. Hun entourage en heel wat supporters mochten in het gemeentehuis het glas heffen op deze erkenning.

Trainingsbeest

Céline Van Severen is achttien jaar jong en is actief als junior wielrenster. Deze dame rijdt binnen het team Sengers Ladies Cycling Team, dat sinds dit jaar een UCI-team is. Dit profteam bestaat uit Belgisch en Nederlands talent. Céline staat bekend als een echt trainingsbeest. Gemiddeld traint ze een kleine twintig uur per week waarbij ze wekelijks ook enkele wedstrijden probeert te winnen. Ze kan steeds op haar entourage, met haar ouders op kop, rekenen qua logistieke, morele en financiële steun.

Mooie toekomst

Op het WK in Kopenhagen haalde ze de minst benijdenswaardige plaats, meer bepaald de vierde op tien centimeter van brons. In 2012 konden we haar zien presteren in Gent-Wevelgem, de Ronde van Vlaanderen , de Waalse Pijl en andere bekende koersen. Gezien haar jonge leeftijd en potentieel zijn we er van overtuigd dat we deze dame nog terug zien op het podium en wie weet een tweede titel kan binnenhalen als sportvrouw van het jaar.

Gouden medaille

Jeroen Tanghe is een 37-jarige atletiekatleet die aangesloten is bij Atletiek vereniging Molenland Tielt. Hij behaalde bij de masters (+35) op het Belgisch Kampioenschap atletiek indoor goud op de 400 meter sprint en brons op de 200 meter. Op het Belgisch kampioenschap atletiek outdoor sleepte Jeroen het zilver op de 400 meter en het zilver op de 4 x 800 meter aflossing in de wacht. Verder zette onze sportman van het jaar twee nieuwe Belgische records op zijn naam. Verder werd Tanghe Vlaams kampioen op de 200 meter en werd hij tweede op de 400 meter. Tevens werd hij Provinciaal kampioen op de 200 en 400 meter. Begin dit jaar haalde hij reeds de sportpersprijs binnen van de Tieltse Perskring. Vrijdag mocht hij oververdiend de Meulebeekse trofee en bloemen in ontvangst nemen.
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio