Leerlingen lagere school maken kennis met dode hoek

Meulebeke - Een vrijwilligersteam van Transport en Logistiek Vlaanderen, beroepsvereniging van ondernemingen in transport en logistiek, gaf op vrijdag 4 mei les aan de kinderen uit het vijfde en het zesde leerjaar van de lagere school Sint-Amandus en de Paanderschool uit Meulebeke. Transportfirma De Ketele – Spriet uit Meulebeke reed daarvoor naar de lagere school.

Veilig op de weg

‘Veilig op Weg is een verkeersveiligheidscampagne, die zich toelegt op de dode hoek- problematiek. Jaarlijks bezoeken tientallen transporteurs bijna honderd lagere scholen in Vlaanderen om er aan de kinderen van het derde tot en met het zesde leerjaar theoretisch en praktisch onderricht te geven over alle gevarenzones (dode hoeken) rondom een vrachtwagen. In het theoretisch gedeelte krijgen de kinderen een dvd te zien, waarin de gevarenzones aan de hand van reële verkeerssituaties worden toegelicht. De scholieren maken in de dvd kennis met de vier eenvoudige vuistregels van de campagne. De vuistregels vormen de rode draad in het gehele pedagogische concept van ‘Veilig op Weg’ . Na de dvd moeten de leerlingen lesformulieren invullen, waarbij vraagjes worden gesteld over de dvd’ stelt Carmen Van Hecke, medewerkster van de beroepsvereniging Transport en Logistiek Vlaanderen.


Achter het stuur


‘Na de theorie gingen met de kinderen naar de parking van OC Vondel, waar ze praktisch onderricht kregen, opnieuw gefocust op de vuistregels. Zo gingen ze één voor één achter het stuur van een vrachtwagen zitten om op die manier een beter inzicht te krijgen in de beperkingen waarmee een chauffeur, qua zichtveld, wordt geconfronteerd’, vult Katty Rosseel, directrice van de Sint-Amandusschool aan.


Meer info over het project vindt u op de website van de beroepvereniging. 
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio