Hovenaars fietsen bijna 4.000 ritjes tijdens Belgerinkel-campagne

Hovenaars fietsen bijna 4.000 ritjes tijdens Belgerinkel-campagne

Foto: Gemeente Hove

Hove - Met Belgerinkel naar de Winkel heeft de voorbije weken voor sfeer gezorgd in Hove. Pure retro-sfeer, want de campagne werd dit jaar geïnspireerd door de huidige retro-trend. We ontvingen enkele cijfers.

Tijdens de elfde editie van de fietspromotiecampagne Met Belgerinkel naar de Winkel moedigden 31 handelaars hun klanten aan om met de fiets te komen. Aan het einde van de rit werden er niet minder dan 523 volle spaarkaarten verzameld in Hove. Dat is goed voor 3.661 fietsritjes naar de winkel. Dankzij de talrijke fietsers was er ook 1.611 kg minder CO2-uitstoot in het verkeer.

De beloning voor de Hovese inspanningen is een prachtige Achielle-fiets, speciaal gemaakt voor Met Belgerinkel naar de Winkel, en 5 fleurige fietsmandjes. De gelukkige winnaars mochten hun prijzen afhalen op 21 juni op het gemeentehuis.

 In Vlaanderen organiseren 204 steden en gemeenten Met Belgerinkel naar de Winkel en motiveren ongeveer 17.000 lokale handelaars hun klanten om met de fiets te komen. Elk jaar fietsen duizenden Vlamingen mee en ze worden ervoor beloond.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio