Patrick en Isabella brengen Italië naar Hove

Patrick en Isabella brengen Italië naar Hove

Foto: Stefan Beeldens

Hove - Patrick De Luca is niet alleen eigenaar van het Hovese Casa di Speranza. Hij is ook olijfoliespecialist en bezorgde wijn- en olijfolietips aan Isabella Cozzi. U kent Isabella van haar boeken “La Cucina di Isabella” en “Isabella’s Pastabijbel”. Ze stelde in Hove samen met Patrick haar derde boek voor.

Voor haar derde boek liet Isabella zich inspireren op de zomerse bereidingen van haar familie uit de streek van de Italiaanse bloemenrivièra en die van haar echtgenoot in Lazio afkomstig van de streek uit midden Italië. Het boek kreeg de titel “Isabella’s Italiaanse Zomer”.

'Dit boek geeft de sfeer van het dagelijkse Italiaanse leefpatroon tijdens de zomer. Dit vertaalde ik in een overzicht van typische dagelijkse gerechten zoals apero’s met daarbij horende hapjes, lekkere salades en koude lunchbereidingen. Als vieruurtje kiezen Italianen vaak voor hartige en zoete snacks. Voor de zwoele zomeravonden beschrijf ik vormen van antipasti, gevolgd door de grigliata, de bij ons haast onbekende Italiaanse barbecuebeleving. Met originele zout- en oliemarinades worden vis- en vleesgerechten gegrild en geserveerd en simpele maar overheerlijke bijgerechtjes. En als afsluiter van de dag vind je in het boek tips voor zomerse desserts en digestiefs', vertelt Isabella.

'Ik heb Isabella leren kennen tijdens een Italiaanse proeverij. We hadden snel door dat we elkaar aanvullen. Zij is een talent in recepten en ik verdiepte me in wijn en olijfolie. Ik ben fier op het resultaat. Dit nieuwe boek is echt authentiek Italiaans. Ik vergelijk het met mijn zaak Casa di Speranza in Hove. Wij concentreren ons hier ook op authentieke smaken en doordacht gekozen wijnen', voegt Patrick er aan toe.

Casa di Speranza is het gekende groene huis in de Kapelstraat. Patrick organiseert er regelmatig wijnproeverijen op afspraak voor groepen en families. De 'Italiaanse mama' van Patrick laat zich horen en geeft toe dat vele Hovenaars voorbij wandelen maar soms niet durven binnen komen. 'De Hovenaars zouden wat sneller mogen binnenstappen. Het is hier een stukje Italiaanse paradijs', laat ze duidelijk weten.

Het boek “Isabella’s Italiaanse Zomer” is alvast te koop in Casa di Speranza of de gewone boekhandel.
 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio