FOTO. Duizend bezoekers tijdens opendeurdag Hovese melkveeboerdeij

Foto: Stefan Beeldens

Hove - Melkveehouder Bart Van der Heyden en zijn familie mochten afgelopen zondag een duizend-tal bezoekers ontvangen tijdens hun opendeurdag. De koeien van deze boerderij leveren de melk aan het merk Danone. Het bekende merk was organisator van dienst.

Naar aanleiding van een enquête van april 2011, uitgevoerd door Danone, hebben de melkveehouders zelf te kennen gegeven dat ze graag hun beroep meer in de kijker willen plaatsen. De man in de straat is zich er niet altijd bewust van dat voor het maken van yoghurt verse melk nodig is en beseft niet wat hier allemaal bij komt kijken.

'Dit is een echte familieboerderij. Momenteel staan mijn kinderen als vierde generatie klaar om het bedrijf verder te zetten. Het is voor ons een eer om onze werking aan het grote publiek te laten zien. Het is wel vreemd om mensen van andere provincies en zelfs Wallonië de Boshoek te zien inrijden en hier te stoppen om alles op onze boerderij te ontdekken', vertelt boer Bart.

Tijdens de opendeurdag waren er verschillende activiteiten. Voor de kinderen waren er volksspelen, schminkstanden, go-carts en gratis popcorn. Alle gezinsleden van Bart leidden elk uur rondleidingen. Danone was ook van de partij. Als publiciteitsstunt trakteerden ze alle bezoekers op gratis Danone producten.

'Het was een druk opendeurweekend. Alle geluk dat we dit niet elk weekend doen, hoewel het wel leuk was. Hovenaars zijn uiteraard welkom om eens een kijkje te komen nemen. Zij kunnen natuurlijk elke dag verse rauwe melk komen halen uit onze melkautomaat', sluit boer Bart af

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio