Hovese Middenstand gaat twee dagen feesten

Hovese Middenstand gaat twee dagen feesten

Foto: Stefan Beeldens

Hove - In samenwerking met het gemeentebestuur organiseert de Hovese middenstand komend weekend de Zomerendfeesten.

Het wordt een speciale editie want de organisatie opent op de eerste dag de vernieuwde dorpskern. Het gemeentebestuur en de middenstand slagen de handen in elkaar om er een dubbel feest van te maken.

'We verwachten op vrijdag alle Hovenaars om 20u15 aan het podium aan de kerk. Iedereen krijgt op vertoon van een drankbon die we in alle brievenbussen verdeelden een gratis drankje. De officiële opening zal ongewoon zijn. We gaan niet zomaar een lintje doorknippen. We vroegen aan Hovenaar Stefan Beeldens om een concept uit te werken rond bekende Hovese figuren. Het resultaat zal een theatraal en muzikaal moment zijn. We tonen ook straatbeelden van heel lang geleden. Aansluitend op de opening gaan we verder feesten en zingen tijdens "Hove zingt en swingt". En nadien is het de beurt aan de jeugd. Het TJOK programmeert topdj's in de feesttent', vertelt Ann Broothaers van de middenstand.

Op zaterdag zijn er de gekende activiteiten. Er is de sport-en cultuurstraat, kinderrommelmarkt, de duathlon, de kinderdisco en optredens op het dorpspodium met als hoofdact Brahim.

'Er zijn ook op zaterdag enkele nieuwigheden. Zo is er een tweede podium aan beenhouwerij De Laet en Bahnhove. Voor de kindjes zijn er ook dieren van de kinderboerderij. En op zaterdagavond is er het vuurwerk. Nét voor het vuurwerk maken we de winnaar bekend van onze middenstandsactie. De winnaar wint een auto', voegt Willy Lemmens er aan toe.

Meer details op www.hove.be

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio