NV-A levert nieuwe burgemeester in Hove

NV-A levert nieuwe burgemeester in Hove

Foto: NV-A

Hove - Koen Volckaerts van N-VA, wordt de nieuwe burgemeester van Hove. N-VA bereikte een akkoord met pH7. N-VA werd vandaag de grootste partij. pH7 werd met vijf zetels de tweede partij. N-VA levert naast de burgemeester ook twee schepenen.

'De uitslag was voor ons verrassend. We kregen de laatste weken bijzonder positieve reacties op onze stijl en ons programma. De Hovenaars hebben met dit resultaat de kaarten grondig door elkaar geschud. De bestuurspartijen zijn afgestraft en het signaal is duidelijk. De inwoners willen een andere bestuursstijl. Dat kan je concluderen vanuit het resultaat van onze partij en dat van de NV-A. Daar kunnen we enkel en alleen maar respect voor hebben. Deze coalitie is dan eigenlijk evident en de enige mogelijke om een alternatief te bieden aan de Hovenaars', vertelt lijsttrekker Goedele Breyne van pH7.

pH7 krijgt twee schepenen. Goedele Breyne wordt voorzitster van het OCMW. Het kartel CD&V-Open VLD van uittredend burgemeester Luc Vuylsteke de Laps moet het stellen met slechts vier zetels en verhuist samen met Hove Beweegt naar de oppositie.

'Wat ons ook deugd doet is het feit dat we met onafhankelijken, zonder ruggesteun van nationale peilers een groot resultaat neerpoten. 23,6% is zelfs voor Vlaanderen een uniek resultaat voor onafhankelijke kandidaten', besluit Dave Van den Bergh van pH7.
 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio