Zorgkundige Cantershof ontwikkelt gezelschapspel voor dementen.

Zorgkundige Cantershof ontwikkelt gezelschapspel voor dementen.

Foto: SB

HOVE/LINT - Lintenaar Tim Carpentier werkt in het Hovese Cantershof. Hij bedacht vorig jaar het concept van een herinneringskoffer voor dementen. Hij verdiept zich nu nog verder in de beleving van demente personen en ontwikkelde een gezelschapspel voor hen.

Het spel kreeg de titel 'Rememborie' en werd ontwikkeld door Tim en de firma Vinco Educational. De naam verwijst naar het terugblikken naar vroeger en het terug in de tijd kijken. Het spel is een inleefdoos voor personen met dementie, met fotokaarten van een oude poppenwagen, een oude koffiemolen, een wasbord,oude beer … 

'Met deze kaarten kan men zowel "memory" als "kwartet" spelen. Zo kunnen veel ouderen terugkeren naar hun jonge leven.Door over vroeger te vertellen en van gedachten te wisselen, kan de sfeer en beleving van toen terug opgeroepen worden. Ook de vergelijking met vandaag kan via deze beelden besproken worden. De fotokaarten bieden eveneens een geheugen- en observatietraining.', vertelt Tim Parmentier.

'Dit pakket biedt, voor iedereen die werkt met ouderen, een pak mogelijkheden om op een boeiende manier ervaringen te delen. Vooral rusthuizen hebben bijzonder veel interesse. De bestellingen lopen heel vlot binnen', voegt Parmentier er aan toe.

Het spel kost 29 euro en is te bestellen via  info@herinneringskoffer.be 


 

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio