AUDIO. De 70ste H. Bloedprocessie in Meigem

© Bloedprocessie

Op zondag 6 juli om 16 u stapt al voor 70ste keer de H. Bloedprocessie door de straten van Meigem bij Deinze. Er werden net als de andere jaren enkele veranderingen doorgevoerd. Er wordt een nieuwe wagen in gebruik genomen en de kledij werd vernieuwd. Wie actief wil deelnemen aan de processie, kan telefoneren naar het nummer 09/386.28.54. De politie neemt enkele verkeersmaatregelen.

Stefaan De Groote & Eddy Lefevre

Luister hier naar het gesprek met Geert De Ketelaere en Filip Loontjens in Up To Date op Radio Tequila.

In 2012 kreeg de H. Bloedprocessie Meigem na bemiddeling van het Platform Omgeving Leie Schelde (Erfgoedcel Leie Schelde) een Vlaamse erkenning als immaterieel cultureel erfgoed.

Meer info: www.bloedprocessiemeigem.be

www.facebook.com/landvannevele

www.immaterieelerfgoed.be/heilig-bloedprocessie-meigem

Verkeer

Op zondag 6 juli wordt van 15.30 u tot 18 u de omloop van de H. Bloedprocessie volleidg verkeersvrij gemaakt: Lange Akkerstraat - Pastoriestraat - Diepestraat - Wildonkenstraat - Berg - Pastoriestraat - Lange Akkerstraat, waa de stoet ontbonden wordt.

Er is stilstaan- en parkeerverbod op het parcours aan beide kanten van 13 tot 19 u. Hetzelfde is het geval op de Weg naar Vaart, tussen de Lange Akkerstraat en de Vaart Linkeroever, in de Lange Akkerstraat/Meigemstraat kant Nevele, in de Lange Akkerstraat kant Deinze voor de vorming van de processie, en ook in de Meerskant.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs