GeoSea (Deme) slorpt deel Duitse waterbouwer op

Antwerpen - De Duitse bouwonderneming Hochtief verkoopt een aantal offshore-activa aan waterbouwer en langetermijnpartner GeoSea dochterbedrijf van Deme. GeoSea, dat kan bogen op tientallen jaren ervaring binnen de waterbouw, krijgt de 'Innovation', één van de grootste hefvaartuigen binnen de waterbouwindustrie in handen.

Daarnaast neemt GeoSea ook een aantal andere verplichtingen over (met betrekking tot activa en personeel), die geen noemenswaardige impact zullen hebben op de geconsolideerde balans van DEME.
Luc Vandenbulcke, Managing Director van GeoSea: "Zowel de marktvooruitzichten als ons orderboek nopen tot continue investeringen. Deze transactie is tekenend voor de verdere ontwikkeling van GeoSea’s activiteiten in de Europese offshore windmarkt."
Hefeilanden
GeoSea maakt deel uit van de Antwerpse DEME-Groep met hoofdkwartier uin Zwijndrecht. De onderneming is overal ter wereld actief londer meer in de bouw van windmolenparken. Het actieterrein van GeoSea omvat ook meer traditionele activiteiten zoals bodemonderzoek, het boren van palen met een grote diameter en hoogtechnologisch gestuurd precisieboorwerk. GeoSea beschikt over hefeilanden:als de Neptune, Goliath, Vagant, Buzzard, Zeebouwer, Halewijn en Tijl II, en nu dus ook de Innovation. (sdl)
www.deme-group.com/geosea.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio