Dubbele bekroning voor openbaar groen in Zwijndrecht

Dubbele bekroning voor openbaar groen in Zwijndrecht

Tweemaal bekroond: openbaar groen in Zwijndrecht Foto: SDL

Zwijndrecht - De gemeente Zwijndrecht kreeg van de Vereniging voor Openbaar Groen (VGOV) twee bekroningen voor de wijk Nieuwland.

De gemeente eindigde als eerste laureaat in zowel de categorie “beter buurgroen” als “speelgroen”. Aan deze wedstrijd namen 60 gemeenten deel, met in totaal 97 projecten.

In de wijk Nieuwland bevinden zich verschillende open ruimten waarvan de meeste in het verleden als speelruimte werden ingevuld. Heel wat speelmateriaal geraakte verouderd en was niet meer veilig. Het werd geleidelijk aan weggehaald. Vanuit de buurt kwam echter steeds meer de vraag voor nieuwe speelruimte.
Schepen voor Groen Bruno Byl: “Voorgaand op de visie van het gemeentebestuur was het de bedoeling om een bestaande groenzone met reliëf om te vormen tot een natuurlijk park met speelse elementen.
Burgemeester André Van de Vyver: “We maakten daarom specifieke keuzes voor het aanbrengen van natuurelementen zoals grassen, bomen, struiken, boomstammen en waterpartijen. Er is ook een buurttuin waar de wijkbewoners groenten en kruiden kunnen kweken.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio