Ju-Jitsu Ippon Zwijndrecht succesvol op Grandslam Parijs Open.

Ju-Jitsu Ippon Zwijndrecht succesvol op Grandslam Parijs Open.

: 5 leden van Ippon Zwijndrecht en de broers Jordi en Jahro Michielsen naast duo-bondscoach Leon Verbraeken. Foto: JJZ

Zwijndrecht - België (Vlaamse Ju-Jitsu Fed.) vaardigde op de Grandslam Parijs Open twee duo's af en beiden haalden de finale! Het ging om Ju-Jitsu Ippon Zwijndrecht en Bushido Zandvliet.

Goud was er voor Ben Cloostermans en Bjarne Lardon van IZ na winst in de finale tegen de broers Michielsen van Bushido Zandvliet, eindstand 92-89,5. Voor Ben en Bjarne meteen raak bij hun eerste deelname bij de seniors.

In de halve finale stonden ze voor een bijna onmogelijke opgave tegen het Nederlandse topduo Assman-Bunnik en al jaren de nummers 1 op de wereld.Halfweg de partij stonden Ben en Bjarne op 1,5 punt achterstand, het ongeloof bij de Nederlanders was dan ook groot toen onze jongens na een geweldige terugkeer toch nog met de overwinning gingen lopen met 1 punt verschil, wereldklasse.
De broers Michielsen wipten in de halve finale de regerende Franse wereldkampioenen Beovardi-Beovardi met 4 punten (88-84) terwijl dit op het WK in november nog omgekeerd was.

In het fighting behaalde Stefanie Wauters brons bij de –70 kg tegen de Russische Ivanova. Onze oudgediende Sami Loussif (juli ‘77) pakte brons in de –85 kg na winst tegen de Deense wereldkampioen Willard. In de halve finale verloor hij slechts nipt tegen de nr. 2 van de wereld Ivan Nastenko uit Oekraïne. Tom Delange behaalde na een zware loting een mooie vijfde plaats in de –69 kg, Yazid Dalaa van JJC Luchtbal deed er nog een zilveren medaille bij in de –62 kg.
 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio