Open Monumentendag: Blauwe Hoeve in de kijker

Open Monumentendag: Blauwe Hoeve in de kijker

De Blauwe Hoeve terecht in de kijker Foto: GZW

Zwijndrecht - Op zondag 13 september is het opnieuw tijd voor de jaarlijkse hoogmis van het onroerend erfgoed en monumenten. De gemeente Zwijndrecht en de plaatselijke heemkundige kring zetten dit jaar de Blauwe Hoeve in de Kijker.

Met eerste sporen uit de 17e eeuw is dit één van de oudste gebouwen in Zwijndrecht. Het werd door de eeuwen heen voor verschillende doeleinden gebruikt. Dit historische gebouw deed op een bepaald ogenblik ook dienst als brouwerij. Van het rijke verleden zijn nog tal van sporen terug te vinden. Het domein stond de jongste jaren wat te verkommeren maar krijgt dankzij de nieuwe eigenaars, de familie Heyrman, een nieuw leven als b&b en kinderboerderij. De restauratiewerken schieten aardig op, waarbij met bijzonder veel zorg en aandacht de historische materialen, stijlen en technieken worden gerespecteerd. De gidsen leiden je graag doorheen vier eeuwen geschiedenis én met oog op de toekomst.
Praktisch
Doorlopend gratis rondleidingen tussen 10 en 17 u. Vooraf inschrijven is niet nodig. Ook aan de kinderen wordt gedacht. Er is volop kinderanimatie met onder andere grime en een springkasteel.
De Blauwe Hoeve is gelegen in de Blauwehoevestraat, vlakbij de Neerstraat, op vijf minuten fietsen vanuit het centrum. Er is beperkte parkeergelegenheid in de omgeving. Voor de fietsers worden extra stallingen voorzien. De Blauwe Hoeve ligt tussen fietsknooppunt 46 en 51 van fietsroutekaart Scheldeland. Met openbaar vervoer: tram of bus tot halte Dorp, 10 minuten te voet via Richard Orlentstraat tot aan splitsing met Neerstraat. Links afslaan en vervolgens eerste rechts: Blauwe Hoevestraat.
Info: 03 250 49 52 - cultuur@zwijndrecht.be - www.openmonumenten.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio