Ateljee 15 uit Nevele

Kunstkring brengt in gevarieerd voorjaarsprogramma lezingen over Vlaamse Primitieven

Kunstkring brengt in gevarieerd voorjaarsprogramma lezingen over Vlaamse Primitieven

Foto: aquarel

Nevele - De Nevelse Kunstkring Ateljee 15 heeft in het voorjaarsprogramma 2016 voor elke kunst- en cultuurliefhebber wel wat wils. Er is de lezingenreeks van Frederik Tinck over de Vlaamse Primitieven, gevolgd door een bezoek aan het Groeningemuseum in Brugge. Maar er zijn eveneens drie lezingen over de geschiedenis van de grafische kunsten en één over persoonlijke hygiëne. Op 17 april is opnieuw een uitstap naar het noorden van Frankrijk gepland.

Martine Matthys organiseert workshops over kalligrafie, creatief met papier en creatief met karton. Nieuw is de opleiding aquarelschilderen door Guy Gruwier, een bekend figuur op dit terrein.

Er komt ook een opleiding grafische technieken, waarin deelnemers een aantal boeiende technieken kunnen leren, zoals droge naald, linosnede, houtsnede, monoprint en doordruk. En dan is er nog Christophe Annys die aanleert hoe men letters in steen kapt, een workshop waar kalligrafie en steenhouwen elkaar ontmoeten.

Voor het eerst voorziet Ateljee 15 een aantal atelierbezoeken, namelijk in de afdeling Vrije Grafiek van de Academie voor Beeldende Kunst te Gent, waar men zelf ook de handen uit de mouwen mag steken,  van een letterkapper, een beeldhouwer en het gezamenlijk atelier van een aantal keramisten en een bronsgieter.

Meer info en digitale folder: www.ateljee15.be

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio