Eddy Bruyninckx benoemd tot baron

Eddy Bruyninckx benoemd tot  baron

Eddy werd al vele keren gelauwerd. Hier met Wivina De Meester toen hij de Carrièreprijs kreeg. Foto: sdl

Berendrecht-Zandvliet-Lillo / Antwerpen - Eddy Bruyninckx, gedelegeerd bestuurder van het Havenbedrijf Antwerpen, krijgt de titel van baron van koning Filip. Op 19 juli zijn in het Staatsblad de namen bekend gemaakt van acht verdienstelijke landgenoten die zich voortaan barones of baron mogen noemen. Eddy Bruyninckx is één van hen.

 Als gedelegeerd bestuurder staat hij 25 jaar aan het hoofd van het Havenbedrijf Antwerpen. Tegelijkertijd bleef zijn hart in de Antwerpse Polder, waarvan een groot gedeelte onteigend werd voor de havenuitbreiding. Hij werd trouwens geboren in Stabroek op 14 maart 1951 en had wortels in  Oosterweel en Wilmarsdonk.
Marc Van Peel, voorzitter van het Havenbedrijf, feliciteert hem met zijn benoeming tot baron. “Eddy Bruyninckx kan een lange lijst met verdiensten voorleggen die hij in die kwarteeuw heeft gerealiseerd. Jaar na jaar kon de haven onder zijn bestuur uitpakken met sterke cijfers. Dat resulteerde vorig jaar nog in een recordoverslag van meer dan 208 miljoen ton. Toch zal de CEO van het Havenbedrijf die groeicijfers in de eerste plaats toeschrijven aan de 150.000 mensen die direct of indirect in de haven van Antwerpen werken. Eddy Bruyninckx is er in die 25 jaar in geslaagd om soepel en flexibel in te spelen op een veranderende markt zodat Antwerpen kon uitgroeien tot de tweede grootste haven van Europa en het nummer elf van de wereld.“
Eddy Bruyninckx, 65 jaar, stapt eind dit jaar op als CEO van het Havenbedrijf. “Als gedelegeerd bestuurder heeft hij bewezen dat hij bruggen kan bouwen. Een adellijke titel is dan ook een eerste erkenning voor zijn werk,” besluit Marc Van Peel. Jacques Vandermeiren volgt op 1 januari 2017 baron Eddy Bruyninckx op.(sdl)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio