Opening morgen zondag tijdens de Erfgoeddag

Expo over de geschiedenis van de zorg in Nevele

Expo over de geschiedenis van de zorg in Nevele

Ouderlingen en weeskinderen van het Armenhuis Louise Marie in Nevele meer dan honderd jaar geleden Foto: Foto heemkundige kring Land van Nevele

Nevele - Met "Een mantel van zorg. Een geschiedenis van de zorg in Nevele" spelen het Woon- en Zorgcentrum Ter Leenen en de heemkundige kring Het Land van Nevele in op het thema van de Erfgoeddag. De opening op zondag 23 april om 14 uur start met de feestelijke inhuldiging van 'Zuster Wilfrieda', de nieuwe reuzin van Nevele. De expo zelf is te zien in de cafetaria en de binnentuin van het WZC Ter Leenen.

De tentoonstelling toont meer over de zorg voor hulpbehoevenden doorheen onze geschiedenis, zoals de werking van een ‘armendis’, het rusthof in Vosselare, het hospitaal Louise-Marie in Nevele, het armenhuis in Poesele, het klooster in Hansbeke, de openluchtschool in Merendree, de vondelingen, de vluchtelingen, het huidige WZC Ter Leenen, ..

De tentoonstelling ‘Mantel van Zorg’ is dagelijks te bezoeken van 13u tot 17u in het Woonzorgcentrum Ter Leenen (Graaf Van  Hoornestraat 26 Nevele) van 23 april tot en met 20 mei. De toegang is gratis. 

Meer info over de Erfgoeddag in het Meetjesland: comeet.be/erfgoeddag/#more-10169

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio