Masterplan Sint-Eloois-Winkel voorgesteld

Ledegem - Sint-Eloois-Winkel moet opnieuw een echt centrum krijgen. Daartoe ligt een masterplan op tafel voor de site van voormalige zetelfabriek Gedelux, maar ook de school en de ruime omgeving van de kerk. Het project is tot 'Hof van Eloy' gedoopt.

De plannen werden dinsdagavond toegelicht in CC De Link. Een tweehonderdtal Winkelnaars woonde het infomoment bij. Sommige zitten nog met vragen, anderen zien het voorstel erg positief in. "Het zal beter zijn dan het er nu zo verwaarloosd bij ligt."

Francis Ghekiere, de jongste zoon van de familie die als eigenaars van de gewezen zetelfabriek Gedelux mee het initiatief namen het centrum nieuw leven in te blazen, sprak de bewoners toe. “Ik voel me erg verbonden met de omgeving, zoals de rest van onze familie. Daarom hebben we besloten zelf de teugels in handen te nemen, eerder dan te verkopen aan een projectontwikkelaar.”

Het project begint met de site Gedelux, maar wil op termijn het hele kerkplein en omgeving aanpakken. De kerk moet de blikvanger blijven. Vanuit de Smissestraat zal je er opnieuw open zicht op krijgen. Het wordt een plein met groen, ruimte voor 150 woningen en voor commerciële activiteiten. Een ondergrondse parking voor 200 wagens moet bewoners en hun bezoekers voldoende parkeergelegenheid bieden.

De snelheid van het project hangt van verschillende factoren af. Fase 1, Gedelux en het ouderlijk huis van de Ghekieres, gaat wellicht volgend jaar van start.

Meer beelden en een filmpje waarin je het beoogde resultaat in 3D kan zien: https://www.linkedin.com/in/hof-van-eloy-505080142/

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio