Groeningemuseum toont hiermee werk uit eigen collectie hedendaagse kunst

Streekgenoten Raveel & De Keyser samen in Brugse Arentshuis

Streekgenoten Raveel & De Keyser samen in Brugse Arentshuis

Foto: FlemishArtCollection

Deinze / Zulte - In de schaduw van het Brugse Groeningemuseum bevindt zich het statige Arentshuis. De benedenverdieping wordt door het museum gebruikt om naast hun vaste collectie wisselende tentoonstellingen te organiseren. Dit jaar komen Roger Raveel en Raoul De Keyser samen aan bod. Zij woonden respectievelijk in Machelen en Astene en worden door het museum omschreven als aanvankelijke bloedbroeders. En dat waren ze begin jaren zestig zeker. Maar vooral Raoul De Keyser zou snel voor een steeds evoluerende eigen beeldtaal kiezen, die leidde tot een internationale doorbraak, eerst in Europa en later in Japan en de Verenigde Staten.

Hun oeuvre is in de,collectie van het Groeningemuseum vertegenwoordigd met belangrijke schilderijen en een hele reeks tekeningen. In het Arentshuis is voor het eerst sinds lang de volledige ‘Malmedy Series’ van De Keyser te zien, een reeks tekeningen met inkt op papier, gerealiseerd tussen maart 1981 en december 1983. Ook wordt er een ruime selectie van de ‘Genesis’-tekeningen van Raveel getoond. Die ontwerpen horen bij gedichten van Hugo Claus.

De 'collectiepresentatie: Raveel & De Keyser. Werk op papier' is nog tot 18 juni te bewonderen in het prachtige Arentshuis.

De voorganger van het 18de eeuwse herenhuis aan de Dijver behoorde al in de middeleeuwen tot het Gruuthuusedomein en vormt samen met de tuin een rustige plek in het soms hectische centrum van Brugge.  

 

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio