Wordt gebruikt voor geplande themaboek 'Heren van Nevele'

Gift uit Amerika voor heemkundige kring via Koning Boudewijnstichting

Gift uit Amerika voor heemkundige kring via Koning Boudewijnstichting

Enkele jaren geleden verscheen een speciale uitgave in de tijdschriftenreeks van de heemkundige kring over de donjon in het centrum van Nevele Foto: Donjon

Deinze / Nevele / Aalter - Een schenker die anoniem wil blijven, heeft de heemkundige kring Het Land van Nevele aangenaam verrast met een gift van 1.100 dollar. Het gaat over iemand uit de buurt van Moline in de Verenigde Staten, waar zich veel Vlamingen uit onze streek hebben gevestigd. Opvallend is dat de gift gebeurde via de Koning Boudewijnstichting. De heemkundige kring is actief in Nevele en een deel van Aalter en Deinze.

Het bestuur van de vereniging heeft afgesproken dat de extra middelen zullen worden gebruikt voor het laatste tijdschriftnummer van dit jaar. Het gaat om een themaboek over de heren van Nevele, door voorzitter André Bollaert. De publicatie zal in november alvast in kleurendruk worden uitgegeven. Deze heren van Nevele woonden eeuwenlang op het kasteel van Ooidonk in Bachte-Maria-Leerne, nadat ze hun verwoest kasteel in Nevele centrum hadden verlaten. 

Wie deze uitgave graag wil krijgen, stort best de 20 euro abonnementsgeld voor 2017 op het rek.nr. BE69 0013 9516 8578. Alle vier de publicaties worden opgestuurd.

Voor meer info over streekgeschiedenis: www.facebook.com/landvannevele 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio