Mooie cijfers Antwerpse luchthaven voor zomer

Mooie cijfers Antwerpse luchthaven voor zomer

Een van de vliegtuigen van TUI in Deurne Foto: Tui

Antwerpen - De luchthavens van Oostende-Brugge en Antwerpen hebben een recordaantal reizigers mogen verwelkomen in de zomermaanden juli en augustus.

De maanden juli en augustus 2017 kozen 53.548 reizigers voor de Antwerpse luchthaven, een stijging van 21,9% ten opzichte van de zomermaanden in 2016.
Ook Oostende-Brugge telde een stijging van 27,7% in dezelfde periode.
De groei in het aantal passagiers is voornamelijk te danken aan de nieuwe bestemmingen en extra capaciteit van TUI vluchten die zeker in de zomer erg populair zijn bij de vakantiegangers.
De stijging toont aan dat regionale luchthavens aan belang winnen. Betaalbare parkings, snelle check-in, vlotte bereikbaarheid en de nabijheid van de luchthavens spelen hierbij ook een belangrijke rol.
 “Bij TUI merken we elk jaar een toenemend enthousiasme voor de regionale luchthavens Oostende en Antwerpen", zegt Dirk van Holsbeke, general manager van TUI.
Het vooruitzicht van skivluchten naar Sion en Insbrück en de quasi zekerheid dat de lijn op Londen vanaf 28 oktober wordt overgenomen, wekt enthousiasme bij de werknemers van de Antwerpse luchthaven en bij de bedrijven die er geregeld gebruik van maken..

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio