Adviesraad Chemie breidt uit met twee vrouwen

Huguette Van Look schildert in haar schaarse vrije tijd Foto: SDL

Berendrecht-Zandvliet-Lillo - De Adviesraad Chemie vergaderde zopas in de zalen “Lillo” en “Saeftinge” van Evonik te Lillo. Dat gebeurde op initiatief van Monsanto dat een beroep deed op het collega-bedrijf wegens moeilijke bereikbaarheid. De bijeenkomst stond onder voorzitterschap van Alida De Bie (ere-burgemeester van Stabroek) en kreeg twee interessante spreekbeurten voorgeschoteld.

De eerste ging over de herregistratie van Glyfosaat (ook gekend onder de merknaam Roundup) en werd op bevattelijke manier gebracht door Kim Verwaest van Monsanto. De tweede handelde over het hergebruik van biologisch gezuiverd afvalwater door membraanfiltratie, een toepassing van Monsanto waarin specialist Bart Peeters een belangrijke rol speelt.

Namens de afgevaardigden van de streek werden verschillende vragen gesteld betreffende een mogelijke samenwerking of zelfs overname van Monsanto door Bayer. En over de ontwikkelingen bij Solvay. In verband met de uitbreiding van de Adviesraad werd Huguette Van Look uit Zandvliet definitief opgenomen, dit op voorstel van burgemeester Carl Geeraerts en seniorlid De Lie. Zij zal niet alleen het dorp Zandvliet en het Polderdistrict vertegenwoordigen, maar in het bijzonder de Zandvlietse Hoek waar zij woont. Huguette stamt uit een gekende Polderse landbouwersfamilie. De boerderij van haar ouders in Berendrecht verdween in verband met de aanleg van de A12. Zij is gehuwd met Marc Van der Poel en bouwde met hem een bedrijf uit dat naast technische land- en tuinbouwwerken ook groenonderhoud doet. Huguette is vooral bekommerd om het behoud van het overschietende polderlandschap.
De volgende bijeenkomst van de Adviesraad vindt plaats in januari. Dan gebeurt, eveneens op initiatief van burgemeester Carl Geeraerts, de voordracht van Nicole Nijs uit Lillo die het kleinste dorp van het Polderdistrict vertegenwoordigt.  Nicole is de gekende uitbaatster van restaurant 't Pleintje en van B&B "De Vesting" aan de Havenmarkt. Zij is tevens ambtenaar bij het district Ekeren. 
Door de komst van de twee vrouwen is het evenwicht tussen Stabroek/Hoevenen en het Polderdistrict enigszins hersteld.           

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio