VLM vliegt weer Antwerpen-Londen

VLM vliegt weer Antwerpen-Londen

De toestellen van VLM verschijnen weer in het luchtruim boven Antwerpen Foto: sdl

Antwerpen - VLM Airlines vliegt vanaf 30 oktober opnieuw op de historische route Antwerpen - London City Airport: 3 tot 4 dagelijkse vluchten op weekdagen en 2 retourvluchten op zondag.

Na meer dan negen jaar afwezigheid zal VLM Airlines opnieuw de route tussen Antwerpen en London City Airport gaan uitbaten. VLM Airlines zal hierbij volop gebruikmaken van de rechten die gegund worden aan luchtvaartmaatschappijen die in de Europese Unie gevestigd zijn. De vluchten zullen uitgevoerd worden met Belgische bemanningen, in België geregistreerde Fokker 50-vliegtuigen en... met een AOC (air operator's certificate - vliegvergunning)  die door het Sloveense Ministerie van Infrastructuur aan een dochteronderneming van SHS Antwerp Aviation werd afgeleverd. Tickets zijn nu al te koop via de reisagenten.
Sinds 1993 zijn Antwerpen en London City Airport  rechtstreeks verbonden met elkaar, eerst dankzij VLM Airlines (van 1993 tot 2008), daarna werd de route overgenomen door Cityjet. Enkele weken geleden kondigde Cityjet aan dat het op 27 oktober 2017 zijn activiteiten op de route zal stopzetten.
Marcel Buelens, CEO van Antwerp Airport, is zeer verheugd dat VLM Airlines tussen beide steden zal vliegen en de continuïteit zal waarborgen: "De route Antwerpen-London City Airport is van groot belang omdat ze twee van de belangrijkste economische centra in Europa rechtstreeks met elkaar verbindt. 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio