'Dag van de trage weg': wandeling in Hansbeke

Gemeente Nevele benoemde trage wegen

Gemeente Nevele benoemde trage wegen

Historisch naambordje langs wandelpad vlakbij de vallei van de Oude Kale in Merendree Foto: Kerkwegel

Nevele - Volgende zondag wordt in heel Vlaanderen de 'Dag van de trage weg' georganiseerd. In Nevele is men er alvast klaar voor. De jongste weken werd hard gewerkt om aan kerkwegels en landwegels die de gemeente rijk is de soms eeuwenoude naam aan te brengen. Dit gebeurt via de karakteristieke groene bordjes en onder het motto 'Elke straat een naam'. De provincie verleende een subsidie van 60 % voor bordjes en palen.

In het verleden werd onder meer vanuit de heemkundige kring Het Land van Nevele aangedrongen om de historische kerkwegels te benoemen en deze op die manier wat beter te ontsluiten. In 2015 werd in Hansbeke daarrond een actie gevoerd. Een werkgroep zorgde de jongste jaren voor de inventarisatie en speurde de oude namen op. Achter sommige namen zit een verhaal schuil. 

In Hansbeke is er op zondag 15 oktober een wandeling (1,8 km) naar de trage wegen Klinkaart en Dorpsmolenweg, waarvan de namen dan officieel worden ingehuldigd. Geoefende wandelaars kunnen via een extra lus nog een stevigere wandeling maken. Na afloop biedt het gemeentebestuur een drankje aan.

Het gemeentebestuur werkt samen met vzw Regionaal Landschap Meetjesland en de Provincie Oost-Vlaanderen om met de lokale gebruikers en de betrokkenen een lokaal herstel- en ontwikkelingsplan trage wegen op te maken. Het doel is om het netwerk aan trage wegen in de toekomst nog aantrekkelijker en veiliger te maken.

Praktisch: samenkomst aan de gemeentezaal Hansbeke (Hansbekedorp 35) om 13.30 uur en vertrek van de wandeling om 14.00 uur. Inschrijven tot en met zondag 8 oktober 2017 bij de dienst Mobiliteit. Stuur een mailtje naar mobiliteit@nevele.be (vermeld als onderwerp dag van de trage weg en het aantal personen) of bel naar het nummer 09 321 92 38.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio