Academie brengt musical ‘Red Card’

Academie brengt musical ‘Red Card’

Foto: if

Ronse - Dit jaar viert de Academie haar 150 jaar bestaan. "In dat kader brengen we ‘The Beautiful Game’ van Sir Andrew Lloyd Webber, in een bewerkte versie met naam ‘Red Card’, onder leiding van Marjan Loman", zegt PR-verantwoordelijke Gert Crispyn. "De Kunstacademie Vlaamse Ardennen kent een belangrijke Musicaltraditie. We brachten reeds grote meesterwerken als 'Les Misérables', 'The Phantom of the Opera', 'Sunset Boulevard', 'Miss Saigon', 'Martin Guerre' en 'Scrooge' op scène in onze dierbare provincie en regio.

"Belfast 1969: de stad staat in brand met rellen tussen Katholieken en Protestanten én katholieken onderling", stelt Crispyn de musical voor. "Zowel in de straten als op het voetbalveld wordt de strijd gestreden. John en Mary vinden elkaar in de chaos en plannen een gelukkig leven samen. Politiek gooit echter roet in het eten en het sprookje blijft niet duren."

"Deze prachtige musical van L.Webber en B.Elton ‘The Beautiful Game’ werd bewerkt tot een nieuwe voorstelling ‘Red Card’ met zang, beweging en tekst door leerlingen Zang, Koor, Stemvorming, Muziek en Woord uit de Middelbare en Hogere Graden van de Kunstacademie Vlaamse Ardennen."

  • 13, 14 en 20 oktober om 19.30 uur, 15 en 22 oktober om 17uur
  • Grote Zaal, Zuidstraat 19, 9600 Ronse
  • VVK:  12 - 6 euro (Kava lln./ -12 j.) - KASSA: 15 - 8 euro (Kava lln./ -12 j.)
  • Kaarten in Kunstacademie Vlaamse Ardennen, Wolvestraat 37, 9600 Ronse
Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio