'Cafe interieur' in deel leegstaande gebouw Van kerckhove

Hannes Careel opent koffiesalon in stationsbuurt Deinze

Hannes Careel naast zijn hippe Italiaanse koffiemachine Foto: Cafe interieur

Deinze - Hannes Careel opende dit weekend zijn koffiebar 'Cafe interieur' aan het station van Deinze. 'Maandagmorgen vroegen mijn eerste klanten al direct twee pintjes' lacht Hannes. Maar de zanger-gitarist van de poprockband Droge Geroosterde Notses biedt in de eerste plaats een hele variatie aan koffie en zoetigheden aan. Het is een tijdelijk project (zes maanden) want het gebouw, waar ooit nog het eerste textielatelier van Liebaert was gevestigd, gaat tegen de vlakte. Er komt een appartementsblok. “Alles wat je ziet is te koop, behalve mijn koffiemachine en ikzelf”, vertelde hij aan de krant.

Hannes wil meteen ook de Deinse stationsbuurt wat nieuw leven inblazen.

De koffie komt van de Deinse branderij De Goudvink. Naast barista-opleidingen volgde hij ook een cursus theesommelier bij Ann Vansteenkiste. Verder serveert hij ook wijn, onder andere een speciale koffiewijn, frisdranken, gebak en versgemaakte soep met brood.

De ruimte leent zich ook tot optredens. “Er komt ook een klein podium en ik ben van plan om af en toe op zondagnamiddag een optreden te organiseren” klinkt het nog. 

In november installeert de Deinse kunstenaar Jesse Van Gompel er een open atelier en ook Hilde van der Guchte van Altoos interieurrenovatie komt erbij.

'Cafe interieur' is van maandag tot en met vrijdag open van 7 tot 17:30, op zaterdag van 10 tot 17.30 uur en op zondag van 14 tot 17:30 uur. Op zondag 22 oktober is het uitzonderlijk gesloten en later wordt er nog een vaste sluitingsdag bepaald

www.facebook.com/cafeinterieur

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio