De Wever opent BIN en sust inzake het "gevang"

De Wever opent BIN en sust inzake het "gevang"

De Wever met districtsburgemeester Geeraerts en Carine Stark die het initiatief nam. Foto: sdl

Berendrecht-Zandvliet-Lillo - Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft woensdagavond in het districtshuis van Berendrecht de aftrap gegeven van een nieuw buurtinformatienetwerk in het Polderdistrict. Het kreeg de naam Bin Reigersbos Berendrecht, een initiatief van Carina Stark. De raadzaal was nagenoeg volgelopen. Er werden nauwelijks vragen gesteld. Buiten het Bin kwam ook het "gevang" aan bod.

Door de oprichting van het 52ste Bin, is er nu een in de drie dorpen van de Antwerpse polder, Zandvliet, Berendrecht en Lillo. Eerst was er het Bin Hagelberg in Berendrecht. Daarna volgde het Bin Zandvliet. Als derde kwam de kleinste eenheid Lillo aan bod. Later volgden de Bins in de wijken Piep in ’t Riet en Viswater. Het sluitstuk werd dus Bin Reigersbos.
 Het "gevang" aan bod
In zijn toespraak gaf burgemeester De ¬Wever uitleg over de werking, die gebeurt onder toezicht van gemandateerde Patrick Marien. De Wever stelde de inwoners ook gerust over de plannen van staatssecretaris van Asiel en Migratie Theo ¬Francken (N-VA). Die wil een gesloten instelling  (ter plaatse "gevang" genoemd) in de vorm van containers in de Zandvlietse Noordlandpolder. Volgens De Wever zou dat geen hinder veroorzaken. "Als er al een ontsnapping zou plaatsvinden van een der criminele illegalen, dan verdwijnt die in de Poldernatuur, en mogelijk over de grens met Nederland", zei De Wever. Francken komt zelf meer uitleg geven op 15 december, in het Vrijetijdscentrum De Schelde om 17 u 30.  

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio