Nieuw jeugdlokaal in Zandvliet klaar net voor de verkiezingen

Architecte Hoendervangers geeft uitleg Foto: sdl

Antwerpen / Berendrecht-Zandvliet-Lillo - Stadsschepen voor Jeugd Nabilla Ait Daout opende gisteren in Zandvliet de tentoonstelling van de plannen voor een nieuw jeugdlokaal. Dat komt op de plaats van het vroegere seniorenhuis aan het Armenstraatje in Zandvliet. Het zal klaar zijn in september 2018, net voor de gemeenteverkiezingen.

 Districtsschepen Nathalie Aertssen (Jeugd), raadslid Zander Vliegen en gemeenteraadslid Meirsman kwamen hun licht opstreken. Ook waren een dertigtal bewoners aanwezig.
 Architecte Elke Hoendervangers van Stadsbeheer en Liesbeth Sleymer  van het Polderdistrict gaven de nodige uitleg. In het gebouwtje  zal een polyvalente zaal ondergebracht worden van 100 m2. Deuren en openschuivende vensters geven aansluiting op het omliggende veld. Daarnaast heb je een sanitair  blok en een bergruimte. Het nieuwe jeugdlokaal wordt beheerd door de jeugd, zowel georganiseerd als “loslopend”. Het zal waarschijnlijk vooral  op woensdagnamiddag en tijdens weekends gebruikt worden.  De verantwoordelijken zegden dat een groendak wordt aangelegd met enkele zonnepanelen. Maar hoe de verwarming er uit ziet kon niet worden gezegd. Ook over de kostprijs bleef men zwijgzaam.  (sdl)  

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio