VN eert winnaars wereldwijde wedstrijd rond milieubescherming

Berendrecht-Zandvliet-Lillo - Covestro helpt talentvolle jongeren om innovatieve projecten te realiseren. Covestro Antwerpen, gevestigd in Lillo, zond ons in dat verband een boodschap.Zes jongeren van over de hele wereld werden door het VN-Milieuprogramma uitgeroepen tot “Young Champions of the Earth” voor hun geweldige ideeën rond milieubescherming. Zij mogen als eersten deze nieuwe prijs in ontvangst nemen, die gesponsord wordt door Covestro.

 Op dinsdag 5 december kregen de zes winnaars hun prijs overhandigd op een gala-avond die samenviel met een Algemene Vergadering van het VN-Milieuprogramma in Nairobi, Kenia. Voor hun ideeën, waarmee vernieuwende oplossingen worden aangereikt voor de dringende milieu-uitdagingen van vandaag, kregen alle winnaars (hieronder genoemd) 15.000 USD aan startkapitaal, deskundige begeleiding, op behoeften gebaseerde opleiding en toegang tot uitgebreide netwerken om hen te helpen hun plannen in het komende jaar waar te maken.

De prijsuitreiking werd gepresenteerd door model, actrice en filmproducente Dia Mirza, goodwillambassadrice van het VN-Milieuprogramma voor India, die erkend wordt voor haar bijdrage op het vlak van milieubehoud.

Richard Northcote, Chief Sustainability Officer van Covestro, zei op de vergadering dat Covestro dit initiatief van het VN-Milieuprogramma zou blijven steunen, gezien het succes van de eerste editie van de “Young Champions of the Earth”. 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio