Zal voor N-VA verkiezingen in fusiegemeente Deinze/Nevele voorbereiden

Geert Decaluwé verlaat Deinse gemeenteraad maar blijft politiek actief

Geert Decaluwé verlaat Deinse gemeenteraad maar blijft politiek actief

Foto: Geert Decaluwé

Deinze / Nevele - Fractieleider Matthias Neirinck maakte woensdag bekend dat huisarts Geert Decaluwé (74) uit de gemeenteraad stapt. Hij zal op vraag van de partij wel de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 intern voorbereiden. Hij zetelde maar liefst 28 jaar in de gemeenteraad. Hij deed voor het eerst mee in 1988 voor de Volksunie, op de tweede plaats na Herman Maes, en was verkozen. Nadien fungeerde hij als lijsttrekker voor de VU en stapte na het verdwijnen van die partij over naar de N-VA.

'Geert is een ervaren rot in het vak en die ervaring willen we ten volle benutten om onze afdeling klaar te stomen voor een belangrijke verkiezing die gepaard gaat met een fusie' verklaarde Matthias Neirynck. 'Geert is geen onbekende in Nevele en kan een sleutelrol spelen in het fusieverhaal. Ondertussen kan Geerts opvolger Ronny Vermeulen zeer nuttige ervaring blijven opdoen in de gemeenteraad.'

Hij zal in oktober volgend jaar nog meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen op de gezamenlijke Deins/Nevelse N-VA-lijst.

Geert Decaluwé komt uit een politiek zeer actieve familie en dit in verschillende partijen. Zo was broer Lieven Decaluwé cultuurschepen in Gent en verkozen op de lijst sp.a spirit.  Een andere broer,  acteur Jo Decaluwé, was kandidaat voor de CD&V in Gent op de lijst van gemeente- en provincieraad.  

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio