'Open Deinze' als sterk blok naar gemeenteraadsverkiezingen

Open Vld vormt nieuwe politieke groep met Nieuw Nevele en Wakker Deinze

Open Vld vormt nieuwe politieke groep met Nieuw Nevele en Wakker Deinze

Foto: Open Deinze

Deinze / Nevele - Gisteren werd de fusie tussen Deinze en Nevele officieel bekrachtigd, maar elders werden dan weer politieke fusies gesmeed. Zo is het duidelijk dat Open Vld, Wakker Deinze en Nieuw Nevele niet onder hun eigen naam zullen opkomen ter gelegenheid van de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018. Zij gaan op in 'Open Deinze', waar veel volk een onderkomen heeft gevonden. Dit werd bekendgemaakt tijdens een startmoment deze avond in het 'Koetshuis' in Bachte-Maria-Leerne, de thuishaven van Norbert De Mey. Hij kondigde met veel enthousiasme de nieuwe politieke formatie aan.

De Open Vld van Deinze, die nogal wat politieke personeel zag en ziet vertrekken (Denijs Van de Weghe, Yannick De Meyer, Linda Minnens, Steven Vandeputte,...) zet zich hiermee onverwacht sterk in de markt. De Nevelse liberalen zien dan weer hun ex-voorzitter Eric Van Nuffel van bij Nieuw Nevele terugkeren op dezelfde lijst. Ook gemeenteraadslid Filip Vervaecke treedt toe. De drie gemeenteraadsleden van Wakker Deinze Sören Vandemoortele, André Claeys en Inge Degraeve doen eveneens de overstap.

Het gaat hier niet om een kartel volgens de initiatiefnemers, maar om liberalen uit Deinze en Nevele die een gezamenlijke groep hebben gevormd. Zij worden nu vervoegd door een grote groep onafhankelijken uit beide gemeenten, onder de noemer 'Open Deinze'. 

De kersverse politieke groep is duidelijk onder stoom, want op 4 februari worden de volledige lijst en het programma al bekend gemaakt.  

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio