Haven boekt weer recordjaar

Haven boekt weer recordjaar

Op de nieuwjaarsreceptie van Cepa, KvKoophandel Antwerpen-Waasland en Havenbedrijf liet het zich al aanzien dat de havencijfers goed zouden zijn. Foto: HBD/SDL

Antwerpen / Berendrecht-Zandvliet-Lillo / Zwijndrecht - Voor de vijfde keer op rij heeft de Antwerpse haven een record overslag gehaald. Ceo Jacques Vandermeiren kon voor de eerste keer in zijn functie de jaarcijfers voorstellen.

In 2017 werden 223.606.610 ton goederen behandeld, een stijging van 4,4% ten opzichte van het jaar daarvoor. Nagenoeg alles sectoren leverden een bijdrage voor deze recordcijfers: de containers gingen er in tonnage met 4,3% op vooruit (123 miljoen ton). Het vloeibaar massagoed, zoals aardoliederivaten, sprong in het oog met een stijging van 5,7% (73,1 miljoen ton). Zelfs het conventioneel stukgoed , zoals staal) ging er met 4,8% (10,3 miljoen ton) op vooruit. Het ro/ro (rijop-rijaf) sloot het lijstje van groeiers af met plus 10,5% (5,1 miljoen ton). Enkel het droog massagoed, zoals steenkool en ertsen bleef achterop. De cijfers daalden met 3,7% (12,2 miljoen ton).

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio