Voor eind 2018 waterbus naar het Noorden en Wijnegem

Voor eind 2018 waterbus naar het Noorden en Wijnegem

De waterbus Foto: HB/SDL

Antwerpen / Berendrecht-Zandvliet-Lillo - Voor het eind van dit jaar zullen er één of meerdere waterbussen naar het Noorden varen. Zij zullen Antwerpen verbinden met onder meer Berendrecht en Zandvliet. Dat is gezegd door havenschepen Van Peel in het raam van de persconferentie die het Havenbedrijf woensdag 17 januari gaf over de jongste havencijfers.

Er komen 7 waterbussen in het totaal. Een zal vanaf het Havenhuis varen langs de dokken en een andere vanaf het Droogdokkeneiland over de Schelde. Deze laatste vaart richting Kallo (Katoen Natie en Deme) en richting Lillo. Er moeten nog wel drie steigers gebouwd worden. Deze van Liefkenshoek is in voorbereiding. Vermits er al een aanlegbrug in Lilllo is bestaat is er ook de mogelijkheid om een overzetdienst Lillo-Liefkenshoek in te leggen.
Ook over het Albertkanaal zullen dergelijke boten (met een capaciteit van 150 passagiers) gaan varen, onder meer naar Wijnegem. De kost voor een operationele waterbus komt op 1,3 miljoen euro. Voor het gebruik ervan zal dienen betaald te worden. 
Fietsbussen
Er wordt ook gedacht aan het inleggen van “fietsbussen”. Dat zijn gratis pendelbussen tussen Rechter- en Linkeroever (vv). Fietsende werknemers kunnen hun fiets meenemen om snel de oversteek van de Schelde te maken. Zij zullen vertrekken op de Noorderlaan (Tijsmanstunnel) en Scheldelaan (Liefkenshoektunnel) richting Tolplein op de Linkeroever. De bussen rijden de hele week met een frequentie van 4 bussen/uur gedurende spitsmomenten. Een proefproject start in maart in samenwerking met enkele bedrijven. Er wordt een budget voorzien van 1,6 miljoen euro op jaarbasis voor 4 bussen. (sdl)  

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio