De Lollemannen maakten er een dolle boel van

De nieuwe koning van de Lollemannen Martin van Roosbroeck in volle ornaat Foto: sdl/Bruno

Berendrecht-Zandvliet-Lillo - Het uithalen van uittredend koning Thijs van de Lollemannen werd een enorm evenement. De feestelijkheden begonnen zaterdag op de hoeve Simons aan de Oud Broeksestraat in de Opstalpolder. Vertrek na het klaarmaken van de paarden een uur later. Een ander gedeelte van de Lollemannen verzamelde op de Neerhoeve van de familie De Schutter in de Noordlandpolder aan de Conterscherp .

Vertrek naar de Solftplaats te Berendrecht om 9 u. 30. De wagen met de muzikanten was aan het Ganzenhof om 9 u. 15, waar het vertrek naar café De Sportduif plaatsvond. Hier werd naar hartelust gegeten en gedronkenNadien werden nog bezocht de cafés Molengeest en De Koerel. Na een bezoek aan de kantine van Berendrecht Sport begon het gansrijden om drie uur op de Solftplaats. Dit gebeurde met heel wat vertraging wegens de fantastische sfeer in het voetballokaal waar de Heidelanders met veel succes optraden.

Het eigenlijke gansrijden duurde haast eindeloos. Het was 18 u. 20 vooraleer Kris Quequin de kop lostrok. Toen was het voor Martin van Roosbroeck een redelijk koud kunstje om de kop te grijpen. Hij sleurde een halve nek en borst mee. Kris was vroeger werkzaam bij GM en is tegenwoordig actief bij een onderhoudsbedrijf. Hij woont in de Monnikenhofstraat en heeft een vrouw en twee kinderen (dochter en zoon)  De nieuwe konin,g werd in het vol gepropte Ganzenhof tot laat in de avond gevierd. Tal van  collega’s uit Zandvliet en vooral uit Stabroek kwamen de mensen van de Nieuwe Gans vervoegen.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio