Uitvaart KWB-erevoorzitter Roger Breëns

Uitvaart KWB-erevoorzitter Roger Breëns

Roger Breëns Foto: KWB

Berendrecht-Zandvliet-Lillo - Op 2 februari 2018 overleed KWB- ere-voorzitter Roger Breëns. Roger was de voorbije periode enkele weken gehospitaliseerd maar zijn overlijden komt voor velen heel onverwacht.

Gedurende meerdere decennia was Roger de zeer gedreven voorzitter van de KWB afdeling. Hij was de bezieler van het rijoefenparcours, de kaartcompetitie, de actie voor “Kom op tegen kanker”, de feestavonden enz. Bij haast alle activiteiten van de afdeling was hij op een of andere wijze betrokken.
Nadat hij zich ongeveer een jaar geleden had teruggetrokken als actief bestuurslid bleef hij de werking van de afdeling op de voet volgen. Nog meermaals stond hij het bestuur bij met zijn inzichten.
De uitvaartplechtigheid vond plaats in de St.-Gertrudiskerk van Zandvliet op zaterdag 10 februari 2018. De kerk was volledig volzet. De dienst werd voorgegaan door E.H. Van Loenhout en de parochieverantwoordelijke Riet Van Camp. De viering werd opgeluisterd door het St. Ceciliakoor van Zandvliet. In meerdere getuigenissen vanuit de familie werd het intense leven van Roger getekend. Namens de KWB-afdeling hield voorzitter Luc Claes een bemoedigende spreekbeurt verwijzend naar het waardenpatroon van Roger waarmee hij de afdeling bezielde. Bij het verlaten van de kerk werd door KWB een erehaag gevormd.
Na de plechtigheid in de kerk werd de urne bijgezet in het urnenveld op de begraafplaats in Berendrecht. Tijdens de laatste groet speelde de fanfare “Willen is Kunnen” in de achtergrond treurmuziek. 
Tony Helsen

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio