Keizerschap in Berendrecht op zondag 18 maart

 Keizerschap in Berendrecht op zondag 18 maart

Vincent Koch werd vorig jaar keizer in Hoevenen. Dat bracht het keizerschap voor de Nieuwe Gans dit jaar in Berendrecht Foto: sdl

Berendrecht-Zandvliet-Lillo - Op zondag 18 maart gaat het keizerschap door op de Solftplaats in Berendrecht. Bezoekers kunnen een bezoekje brengen aan de kermis en de feestmarkt, de stoet aanschouwen en supporteren voor de koningen van de verschillende gansrijdersverenigingen die deelnemen aan het keizerschap.

Programma
Om 11.30 uur wordt de feestmarkt en de kermis plechtig geopend. De stoet start om 13.30 uur en het keizerschap start om 15 uur. Om 11.30 uur: opening feestmarkt en kermis; 13.30 uur: start stoet; 15 uur start keizerschap.
De stoet gaat door de volgende straten: Monnikenhofstraat - Solftplaats - Binnenpad - Dorpsbeekstraat - Zoutestraat - Sint-Jan Baptiststraat - Schouwvegerstraat - Antwerpsebaan - Kleine Bredestraat - Monnikenhofstraat - Solftplaats.
Verkeer
Vanaf 12 uur is het centrum van Berendrecht niet meer bereikbaar voor verkeer. Op het parcours van de stoet geldt ook een parkeerverbod van 12 uur tot en met 15.30 uur. In de Monnikenhofstraat vanaf de Antwerpsebaan tot de Solftplaats geldt een parkeerverbod van 9 uur tot 22 uur. 
Bussen van De Lijn
De bussen van De Lijn volgen een omleiding vanaf het eerste tot het laatste vertrek. Richting Zandvliet: normale reisweg tot Monnikenhofstraat – rechts Krommeweg – links Steenovenstraat – rechtdoor Antwerpsebaan – rechtdoor Zandweg en verder de normale reisweg.
Richting Antwerpen: normale reisweg tot Dorpstraat – rechtdoor Zandweg – rechtdoor Antwerpsebaan – rechtdoor Steenovenstraat – rechts Krommeweg – links Monnikenhofstraat en verder de normale reisweg.
De haltes Steenweg Zandvliet, Prelaatstraat, Solftplaats, Kleine Bredestraat en Viswater worden niet bediend. Er worden vervanghaltes voorzien ter hoogte van volgende kruispunten: Steenovenstraat/Krommeweg (A12); Steenovenstraat/Kapelstraat; Zandweg (ter hoogte van Sporthal De Polder).
Bezoekers van het keizerschap stappen af aan halte ‘Zandweg’. Vandaar kunnen ze via het fietspad, de ‘Bullestee’, wandelen naar de Solftplaats. Deze wandeling duurt ongeveer 10 minuten.

Met de auto
Wie met de auto komt, kan gebruik maken van volgende parkings in Berendrecht: Weide ter hoogte van sporthal De Polder, Zandweg. Vandaar kunnen bezoekers via het fietspad, de ‘Bullestee’, wandelen naar de Solftplaats. Deze wandeling duurt ongeveer 10 minuten.
Weide aan de Dominicanenstraat. Via het fietspad kunnen bezoekers doorsteken naar de Kleine Bredestraat en verder naar de Solftstraat. Zo wandelen ze rechtstreeks naar de Solftplaats.

Met de fiets
Op de parking van het Ganzenhof in de Bullestee wordt er een fietsenstalling voorzien.

Meer informatie
Voor meer informatie over het keizerschap kunnen bewoners en bezoekers terecht op de website www.berendrechtzandvlietlillo.be.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio