'Het Gezin Van Paemel' door toneelgroep Dotas uit Astene

'Het Gezin Van Paemel' door toneelgroep Dotas uit Astene

'Het Gezin Van Paemel' wordt al meer dan honderd jaar opgevoerd in heel Vlaanderen. In de jaren zeventig was het stuk in open lucht te zien in Bachte-Maria-Leerne Foto: Gezin Van Paemel

Deinze / Nevele - Dotas of Dorpstheater Astene pakt uit met de Vlaamse streekklassieker 'Het gezin van Paemel' van Nevelaar Cyriel Buysse. Rudi Lombaert verzorgt opnieuw de regie. Spelers zijn: Geert Bauters, Arlette Claeys, Christel Cornelissen, Annie Demarey, Dirk De Saedeleer, Joke De Vreese, Dirk Haerens, Tony 't Kindt, Seline Lombaert, Marleen Van Autrijve, Frederik Van Laere, Lukas Van Laere, Michel Van Wassenhove en Marnix Vercamer.

Buysse schetst in het stuk een boerenfamilie, overgeleverd aan het lot, de natuur en de willekeur van de kasteeelbewoners waar ze aan pachten. Barre tijden drijven vader en moeder Van Paemel tot wanhoop. Eén zoon vecht mee met de socialisten, één is ziekelijk en één neemt de benen naar Amerika. Eén dochter houdt aan met een stroper, één verliest zich in gebed en één moet gaan 'dienen'.

Buysse tekende de kroniek op van plattelandszielen in de leiestreek, gebukt onder de macht van de baron, de lokroep van de stad en de fabrieken en de onmacht van de kleine mens om voor zichzelf op te komen.

Er zijn nog speeldagen op donderdag 15 (20 uur), vrijdag 16 (20 uur) en zondag 18 maart (19 uur) in de Nieuwstraat 24. 

Kaarten aan 10 euro bij de familie Verhoughstraete, 09/386.43.59 (bellen na 18uur)

Meer info: www.dotas.be

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio