Bart De Wever in Polderdistrict

Bart De Wever in Polderdistrict

De Wever (met micro) te midden van Polderse N-VA-raadsleden en schepenen Foto: SDL/WBr

Antwerpen / Berendrecht-Zandvliet-Lillo - De Antwerpse burgemeester was gisteren te gast in het Polderdistrict. Hij kwam in de Martinushoeve te Zandvliet spreken over de toekomst van het district in het licht van de verkiezingen van oktober. In een humoristische en goed gedocumenteerde voordracht had hij het over de algemene politiek, de veiligheid in de stad en de criminaliteit die gedaald is. Dat is ook het geval met het dealen van drugs.

 De Wever had het achtereenvolgens ook over een propere stad (met het probleem van het sluikstorten) een stad in beweging, een nieuwe stad, een groene stad en het onderwijs. Economie, mobiliteit en haven kwamen aan bod net zoals de zorg, de kansen en de opgang van de Sport. 
Tijdens een receptie werd de burgemeester aangeklampt over plaatselijke problemen zoals de wateroverlast, het vernietigen van de resterende polders en het centrum voor criminele illegalen dat op 200 m van de bewoning dreigt te komen, nog wel in volle Sevesogebied. 
Districtsburgemeester Carl Geeraerts stelde de eerste namen op de lijst voor het district voor. Hijzelf trekt de lijst, gevolgd door de 18-jarige Laura Adriaenssens uit Berendrecht. Deze toekomstige rechtenstudente komt op de tweede plaats. Huidig districtsschepen Rudi Sempels komt op de derde plaats en gemeenteraadslid Danielle Meirsman  duwt op de laatste plaats. (sdl)

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio