KMSK Deinze en Berchem Sport speelden 1-1 gelijk

Rode Duivel Thibaut Courtois opvallende gast tijdens thuismatch van SK Deinze

Rode Duivel Thibaut Courtois opvallende gast tijdens thuismatch van SK Deinze

Sommigen, zoals Peter De Maertelare, lieten zich de kans niet ontglippen voor een foto met Thibaut Courtois Foto: Thibaut Courtois

Deinze - Deze namiddag was Thibaut Courtois nog winnaar met Chelsea in Southampton (2-3), maar daarna vloog hij met een jet naar Vlaanderen. Hij wou er de match meemaken van SK Deinze tegen Berchem Sport, om zijn vriend Seppe Brulmans nog eens aan het werk te zien. Brulmans is een steunpilaar op het middenveld van Deinze. Thibaut Courtois zag in minuut vier zijn jeugdvriend hard op doel schieten. Doelman Bruno Appels van Berchem loste de bal en had geen verhaal tegen de rebound van Lennert Mertens.

Maar toch liep het minder goed af voor SK Deinze. In de 26ste minuut miste Youssef Challouk de strafschop die op hem was begaan. Het is niet de eerste keer dit seizoen dat een cruciale penalty wordt gemist door Deinze. Vanaf toen kantelde de wedstrijd meer in het voordeel van de bezoekers. Trainer Regi Van Acker zag in de tweede helft vooral te weinig beweging bij zijn ploeg. 

Berchem Sport kwam gaandeweg sterker naar voor en dwong in de gietende regen enkele kansen af. Jelle Van Kruyssen schoot op de deklat en Bart Goossens van KMSK Deinze liet zich in de eindfase nog verleiden tot een onnodige sliding op Bats Saillart. De penalty werd deze keer wel feilloos omgezet door Jelle Van Kruyssen.

SK Deinze staat nog steeds vierde, maar is door de verloren punten thuis nog niet zeker van de eindronde. Heist staat op drie punten en volgende week zaterdag speelt SK een lastige uitmatch tegen Dessel. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio