Alex Dhondt nieuwe prins in Orde van de Nevelse huwier

Alex Dhondt nieuwe prins in Orde van de Nevelse huwier

Vorige zondag informeerde hij een grote groep geïnteresseerden, die met de Milieuboot de tocht maakte tussen Machelenbrug en Merendree Durmen, over de oorlogsgebeurtenissen aan beide zijden van het kanaal. Foto: Luc Bauwens

Deinze / Nevele - In 2013 werd Alex Dhondt uit Merendree lid van het bestuur van de heemkundige kring Het Land van Nevele. Alex is reserve-officier en dat hebben ze snel geweten bij de vereniging. Hij bracht een aantal gebeurtenissen in verband met de beide wereldoorlogen in kaart, schreef er artikels over in het tijdschrift, bereidde een tentoonstelling voor en leidt jaarlijks leerlingen uit het lager onderwijs rond in het vroegere frontgebied aan het Kanaal van Schipdonk.

Hoog tijd om Alex op te nemen in de Orde van de Nevele Huwier, dachten ze bij de heemkundige kring. De naam huwier verwijst naar een verdwenen perensoort. De heemkundige kring wil met de orde mensen uit de streek onderscheiden, die zich verdienstelijk hebben gemaakt op het vlak van erfgoed en geschiedenis. 

Meer info over streekgeschiedenis: www.facebook.com/landvannevele

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio