'Transitie Fest' in CC De Ververij buigt zich over een betere wereld

Ronse - Zaterdag 19 mei vindt in en rond CC De Ververij 'Transitie Fest' plaats. "Dat is een gelegenheid om kennis te maken met een hele reeks kleine initiatieven die allemaal hard werken om de wereld gezonder, mooier en beter te maken", zegt Eline Dhaenens namens de organisatoren. "Er zijn korte lezingen over thema’s die iedereen aanbelangen zoals gezonde voeding en praktische workshops zoals een repair café. En dan is er nog film, muziek en dans, die er een swingend transitiefeest van maken! Je hoeft niet in te schrijven, 'Transitie Fest' is gratis."

"Op dit eerste Transitie Fest willen we de start en de groei van kleinschalige burgerinitiatieven stimuleren", vult Rene Plaetvoet aan. "Op die manier verbinden we geïnteresseerden met aanbieders en leggen we de link tussen dromen en middelen. Het programma start vanaf 11 uur met een wandeling met de klimaatgidsen in Ronse of een Fietstocht langs knelpunten door de Fietsersbond. Om 14 uur gaat in de Ververij de transitiemarkt en bar open waar je inspirerende organisaties en initiatieven kan ontdekken. Het klimaatplan van Ronse wordt voorgesteld en er zijn 30-minuten lezingen over de thema's Samenleven, Voeding, Mobiliteit en Energie. We eindigen de dag met een filmvoorstelling Ceci n'est pas une patate van Climaxi en aansluitend een muziekoptreden van Karamojah. Doorlopend is er een mini Repair Café, Speakers corner, netwerk muur en de bouw van een Reuzen insectenhotel..."

Transitie Fest

  • Zaterdag 19 mei van 11 tot 20 uur
  • CC De Ververij, Wolvestraat 37, Ronse
  • Alle info

Georganiseerd door: TRAP-Ronse, Natuurpunt Ronse, Vrijzinnig Ronse, Vermeylenfonds Ronse en Vormingplus Vlaamse Ardennen-Dender.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio