Folkband Ashling stelt nieuwe CD voor in CC De Ververij

Ronse - De Ronsese folk-, country- en bluegrassband Ashling stelde zijn nieuwe CD 'Tales of another world' voor in CC De Ververij. "Een speciale plek, want hier is het voor ons allemaal begonnen", zeggen de muzikanten Fauve en Dimitri.

"We vertolken een waaier aan stijlen, maar die bevinden zich allemaal in de roots van de muziek", legt zanger en gitarist Dimitri De Smet uit. "Het gaat van folk tot country en bluegrass, niet zelden met nog een snuifje world music er bovenop. De klank van viool en accordeon geven een eerder traditionele sound. De naam 'Ashling' vloeit voort uit het oud Iers 'aislinge' wat 'vision' of 'dream' betekent."

De zeven muzikanten hebben allemaal hun roots in Ronse en omgeving. "Hier kwamen we tijdens Ronse Op Scène, in het voorprogramma van Axelle Red ook voor de eerste keer live als geheel op het podium. Het was een memorabel moment, waarna we de smaak echt te pakken hadden." Nu heeft de band zijn eerste studioalbum uit, 'Tales of another world'. "We blikten twaalf nummers in", zegt zanger Pato Van Hecke. "We speelden ze zelf in, maar lieten ook gastmuzikanten een bijdrage leveren, waaronder Jean Bosco Safari, Bruno Deneckere en Roland Van Campenhout."

Het kader van CC De Ververij in de Wolvestraat roept warme herinneringen op. "We gingen hier beide naar de Academie en leerden elkaar er beter kennen. We herinneren ons nog goed hoe we achter elkaar zaten in de tuin", lachen Fauve Debusscher en Dimitri De Smet. "Een speciale plek dus, hier is het voor ons eigenlijk allemaal begonnen. Het was dan ook logisch om in Ronse hier ons album voor te stellen."

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio