Heraangelegde Botaniek opent met volksfeest

Foto: Geertje Franssen

Ronse - Zondag 24 juni wordt het hernieuwde plein aan Den Botaniek in de Spinstersstraat 36 plechtig ingehuldigd. "We maken er een groots buurtfeest van met rommelmarkt, muziekoptredens en kinderanimatie", zegt de organisatie.

"Met het project ‘Den Botaniek’ sloegen Stad Ronse en vzw Samenlevingsopbouw de handen in elkaar om een nieuwe, groene invulling te geven aan de koer van de basisvoorziening in de Spinstersstraat", zegt opbouwwerker Annelies Backx. "De stem van de buurtbewoners van de wijk Prinskouter was cruciaal voor het ontwerp en de heraanleg van het plein. Na een boeiend participatietraject en met de steun van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling, de Provincie Oost-Vlaanderen en de Stad Ronse, werd de omvorming van onze parking naar een groene ontmoetingsruimte voor de buurt realiteit."

Op zondag 24 juni 2018 wordt het vernieuwde plein feestelijk ingehuldigd. Om 11 uur is er een plechtig openingsmoment. "Daarna wordt ook de werking van de verschillende organisaties in Den Botaniek voorgesteld en maken we er echt een buurtfeest van met live muziek, circusinitiatie, een kinderdorp, eten en drinken en animatie op en rond het plein", klinkt het. "In de straten rondom Den Botaniek organiseren we van 10 uur tot 17 uur een rommelmarkt. Er zullen tussen de 50 en de 100 standhouders aanwezig zijn. Er zijn heel wat buurtbewoners die deelnemen aan de markt, en daarnaast ook andere Ronsenaars en enkele sociale organisaties."

Het programma van de dag: 

  • 10 uur: start rommelmarkt en kinderdorp 
  • 11 uur: plechtig openingsmoment Den Botaniek met receptie 
  • 12 uur: Trio Goestaf 
  • 13 uur: DJ Eze 
  • 15 uur: Nomadas 
  • 17 uur: Feel the Moon 
Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio